Make your own free website on Tripod.com

Nepál

Magyarországnál másfélszer nagyobb ország.

Óind nevének jelentése nem tisztázott.

Sokáig a külvilágtól teljesen elzárt királyság csak az 50-es években engedett először külföldieket az ország területére. Ha ma Nepálba utazunk időnként úgy érezzük magunkat mintha egy időutazáson vennénk részt. Két-háromszáz év hátrányt kell leküzdeniük.

Mt. Everest - Himalája

A világ teteje. A helyiek Csomolugma néven illetik. Másik nevét Mr. Everestről kapta aki a 8848 méteres magasságát meghatározta, s ezzel a Föld legmagasabb pontját azonosította. A fényképet repülőgépről készítettem.

A Nagy Sztúpa - Katmandu

Nepál fővárosában a legnagyobb sztúpa. A tornyon Buddha mindenlátó szeme néz a világ négy égtája felé. A köteleken imazászlók lengenek. Lásd lentebb !

Ezen a helyen forgatták "A kis Buddha" című filmet is.

Szerzetes az imamalmok előtt

Az imamalmok - a szerzetes feje felett láthatóak - a hossztengelyük körül forgó hengerek amelyek imák szövegét tartalmazzák és az órajárásával megegyező irányba forgatva az imák az égbe szállnak.

Imazászló

Használati jelentősége hasonló az imamalmokéhoz. A zászlóra írt imák mindenegyes lebegéskor többszörösen az égbe repülnek.

Orrszarvú a Királyi Chitwan Nemzeti Parkban

Az egyik legritkább nagytestű állat a kihalás szélén. A kínaiak potencianövelő gyógyszert gyártanak az orrszarvú tülkéből, míg a jemeniek a gazdagságot jelképező fegyvertokot készítenek belőle. Ez pecsételheti meg az orrszarvúak sorsát. Ráadásul ennek a potencianövelő szernek a modern orvostudomány szerint semmi hatása sincs. Már megint az emberi butaság ...

Szarvasok az elefántfűben

Kora reggel útközben.

Homepage, India, Indonézia, Kenya, Malajzia, Ausztrália.